Den enkleste veien til rask og gratis Google-synlighet


Visste du at bedriften din kan bli synlig på Google i løpet av noen få minutter – uten at det koster en eneste krone? Her får du vite hvordan.

Et spørsmål som jeg ofte får, spesielt fra bedrifter som har lite tid til å jobbe med å bli synlig på nett – og gjerne har begrenset med penger og kunnskap om hvordan de skal få best mulig plassering i Google og andre søkemotorer, er dette:

“hva kan vi gjøre for å få rask synlighet i Google?”

Svaret på det er gjerne Google Min Bedrift.

Gratis Google-synlighet

Google Min Bedrift, også kalt Google My Business, er en gratistjeneste fra Google som gjør at du blir synlig når potensielle kunder søker etter det du tilbyr av varer og tjenester, eller når noen søker på bedriftsnavnet ditt.

En av Norges fremste eksperter på markedsføring på nett, Nina Furu, er tydelig på at Google Min Bedrift er den enkleste veien til synlighet:

Du kan selv, enkelt og raskt, få synlighet i Google ved å bruke Google Min Bedrift, og det du gjør er å inn på adressen google.no/business. Der registrerer du firmanavnet ditt, hvilken bransje du er i, åpningstider og fakta. Du kan også lage innlegg med bilder og andre typer innhold som er synlig i søkeresultatene. Og dette er altså helt gratis. Det er Google som tilbyr dette til alle bedrifter, sier Furu.

Nina Furu om Google-synlighet

Det som også er fint, er at oppføringen putter deg på kartet i Google, altså Google Maps.

En del søk er jo også sånn at det kommer opp karttreff. Og når det gjør det, så vil du være på det hvis du har en Google My Business-oppføring og dersom den som søker er i nærheten av deg. Så Google Min Bedrift er kjempenyttig, egentlig verdt veldig mange tusen kroner i markedsføring. Men den får du altså helt gratis, og det tar deg bare noen minutter å få oppføringen din synlig på Google.

Ikke betal til kataloghaier

Det er enkelte useriøse aktører som ringer rundt og tilbyr deg synlighet i Google Min Bedrift mot betaling.

Noen går faktisk så langt at de sier at de vil fjerne oppføringen din i Google Min Bedrift dersom du ikke betaler et bestemt beløp i året.

Nina Furu har følgende råd dersom du får en telefon fra et firma som vil ha deg til å betale for en Google Min Bedrift-oppføring, eller som sier de ringer fra Google Norge.

– Da bør svaret være at du juger til meg. Ikke stol på de som sier de ringer fra Google Norge, for det stemmer ikke. Hovedregelen vi som jobber på fulltid med dette snakker om, er at hvis noen ringer og prøver å selge deg noe, så bør svaret nesten alltid være nei. For det viktigste du kan gjøre for Google-synligheten din er med Google selv, og Google ringer ingen.  sier Furu.

Les også: Hvor mye koster Google Ads?

Det kan derimot være en liten utfordring som kan melde seg, og det er dersom du allerede har begynt å betale andre firma for å administrere oppføringen din. Da kan det nemlig hende at det useriøse firmaet har brukt sin egen Google-bruker for å opprette firmaoppføringen din.

Furu sier at heller ikke det trenger å være noe problem:

Har de brukt sin konto for å lage oppføringen din, eier de egentlig din oppføring. Hvis de er skikkelig kjipe kan de faktisk slette oppføringen din fra sin konto. Det du i så fall gjør, er bare å opprette en ny oppføring med din egen Google-konto, forteller Nina Furu.FÅ GRATIS TIPS RETT I E-POSTKASSA DI:

Har du lyst til å ta bedriften din fra 😥 til 🤩?

Nyttige, enkle tips om hvordan du kan nå målene i organisasjonen din, sendt rett i innboksen din en gang i måneden.