Derfor bør du annonsere på Facebook


[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” background_image=”https://www.tormodsperstad.no/wp-content/uploads/2014/11/Derfor-bør-du-annonsere-på-Facebook-bloggbilde.png” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” background_color=”#ffffff”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”on” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title admin_label=”Innleggstittel” title=”on” meta=”on” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”off” featured_image=”on” featured_placement=”background” parallax_effect=”off” parallax_method=”on” text_orientation=”center” text_color=”dark” text_background=”on” text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.9)” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” title_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”2em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Usikker på om du når ut til kundene dine når du annonserer i papiravisa? Prøv å annonsere på Facebook, da vel!

 

Er du en av de som ennå ikke har prøvd å annonsere i digitale kanaler som for eksempel Facebook?

Selv om jeg mener at det fremdeles kan være gode grunner til å annonsere i papiravisa, er jeg overbevist om at tiden er inne for deg også.

Du har nesten ingenting å tape. Det koster nemlig veldig lite å prøve.

Ved å annonsere på Facebook har du suveren mulighet til å målrette annonsene dine, og treffe akkurat de kundene du ønsker å nå.

I tillegg er jo kundene dine trolig på Facebook flere ganger om dagen likevel, så hvorfor ikke prøve en annonse i den kanalen der kunden din er innom oftest?

 

Derfor bør du annonsere på Facebook

Dette er de tre beste grunnene til at du bør prøve en Facebook-annonse:

  • du kan målrette annonsen til akkurat de kundene du vil
  • du bestemmer annonseprisen selv
  • du slipper å betale for at andre enn målgruppen din ser annonsen

 

Kampen om kundene er knallhard. Enten du driver en liten hobbybutikk i Skjåk, en sportsbutikk på Lillehammer, eller en stor nettbutikk med hele verden som marked, er det mange om beinet.

Stor eller liten: markedsføringsbudsjettet er ikke ubegrenset. Pengene må brukest smartest mulig.

En virkelig god kampanje i tradisjonelle papiraviser, kan være utrolig virkningsfull. Likevel  – det er ikke til å unngå at du som regel treffer en langt bredere målgruppe enn nødvendig dersom du annonserer i dagsavisa.

For ønsker du virkelig å nå ut til alle med annonsen din dersom leserne av avisa er både kvinner og menn i alderen sju til hundre, og som attpåtil interesserer seg for alt mulig rart mellom himmel og jord?

Er alle disse virkelig relevante å nå dersom du bare vil annonsere at du har fått den nyeste utaven av iPhone på lager?

Neppe.

 

[Tweet “Annonser på Facebook gir deg suverene muligheter til å nå akkurat de kundene du vil.”]

 

Mange annonsører har for lengst funnet ut at de utelukkende bør bruke annonsebudsjettene sine i kanaler der de har en målbar effekt for hver krone de bruker. Noe de ikke har mulighet til i papiravisa.

Resultatet er at mange aviser striblør, noe som er bekreftet gjentatte ganger av blant andre MedieNorge og  Institutet för reklam- och mediestatistik (IRM).

I følge disse har annonsering i papiraviser vært i fritt fall siden 2011.

 

Detaljert målretting

Dette er bare noen av de valgene du kan bruke for å målrette budskapet ditt til når du oppretter en Facebook-annonse:

  • de som har likt siden din
  • de som har likt siden din – i tillegg til vennene til de som har likt siden din
  • geografisk plassering (for eksempel by, eller land)
  • de som har likt en eller flere spesielle sider på Facebook, eller har spesielle interesser
  • kjønn
  • alder

La oss ta et eksempel, og tenke oss at du er innehaver av en liten hobbybutikk på Lillehammer som akkurat har fått inn et parti av et et garn som er veldig populært blant de som strikker. Garnet er spesielt godt egnet for skjør babyhud.

Siden de fleste som strikker er kvinner over 18 år, er det unødvendig å bruke penger på at de som er yngre skal se annonsen.

Det er heller ikke nødvendig at menn ser annonsen. Og siden du ikke selger på nett, og de fleste av kundene dine bor på Lillehammer og distriktet rundt Lillehammer, er det unødvendig at de som bor på Lesja ser annonsen.

Og ikke minst: siden garnet er spesielt godt egnet til babyklær, hadde det jo vært helt supert om du kunne nå direkte ut til mødre med småbarn – ikke sant?

Ikke noe problem. Facebook lar deg plukke ut akkurat den målgruppen som er viktigst for deg.

Smart – ikke sant?

I stedet for å sette inn en annonse som kanskje når målgruppen din, og som i alle fall når veldig mange flere enn de som er interesserte i produktene dine, bør du prøve å annonsere på Facebook.

Les også: Tre kjappe tips til annonsering på Facebook

 

Trenger du hjelp til å komme i gang med Facebook-annonser?

Tormod Sperstad i DMT Alvdal er sertifisert digital markedsfører, og kan hjelpe deg i gang, slik at du får mest mulig ut av annonsekronene du bruker på Facebook.

 

Få hjelp til å komme i gang med å annonsere på Facebook

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]