Fem grunner til at bedrifter bør bruke sosiale medier


Er du usikker på hvorfor en liten bedrift bør bruke tid på Facebook eller Instagram? Her har du fem grunner til at bedrifter bør bruke sosiale medier.

Facebook. Instagram. Snapchat. Twitter. LinkedIn. Det er en jungel av sosiale medier bedrifter kan bruke. Men har det noe for seg?

Finnes det egentlig gode grunner til at bedrifter bør bruke sosiale medier?

Jepp. Plenty. Og for å gi deg bare noen få argumenter: her har du fem grunner til at bedrifter bør bruke sosiale medier:

1. Bedriften din kan få flere kunder

Den første grunnen til at bedrifter bør bruke sosiale medier, er at alle er der.

Nuvel. “Alle” er kanskje å ta litt hardt i. Men med blant annet drøyt 3,4 millioner aktive nordmenn på Facebook, og så mange som 2,7 millioner norske Snapchat-brukere, er det mye som skal til for at en bedrift med hånda på hjertet kan si at sosiale medier ikke har potensiale som markedsføringskanal.

Du kan rett og slett nå ut til de aller fleste. Uansett alder. Uansett kjønn. Og du sier vel ikke nei takk til en invitasjon om å nå ut til stort og smått av potensielle kunder?

Kundene dine forventer at du er tilgjengelig i sosiale medier

2. Du kan få mer lojale kunder

Ved å kommunisere godt i sosiale medier kan bedriften din også få mer lojale kunder. Sosiale medier kan fungere godt til kundeservice.

Ved å komme i dialog med kundene dine, hjelpe til med problemer de har og svare på spørsmål de lurer på, bygger du gode relasjoner. Og ved å bygge gode relasjoner til kunder får du også mer lojale kunder.

Enig?

3. Kundene forventer at du bruker sosiale medier

Den tredje grunnen er at både kunder og potensielle kunder forventer at du er tilgjengelig i sosiale medier.

I en undersøkelse som HubSpot gjorde i 2014, ble det slått fast at tre av fire kunder forventer at bedrifter er tilgjengelige i minst tre sosiale medier.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg blir som regel litt mistenksom dersom jeg kommer over en bedrift som ikke er på Facebook i dag.

Da er det fort gjort å tenke “har bedriften noe å skjule? Har de et så latterlig dårlig produkt at de ikke tør være tilgjengelige på Facebook?”

Vi stoler rett og slett mer på bedrifter som bruker sosiale medier.

4. Bedriften kan bli mer synlig på nett

Grunn nummer fire til at bedrifter bør bruke sosiale medier, er at det hjelper på synligheten i Google og andre søkemotorer.

bedrifter som bruker sosiale medier

Ved å bruke Facebook som en spredningskanal der du for eksempel deler nyttig innhold fra firmabloggen, bygger du linker inn til nettsiden din. Og når brukere klikker på lenken og bruker tid på å lese det du har skrevet, kan Google tolke dette som at siden din er nyttig og relevant. Og innhold som oppleves som relevant premieres i form av bedre synlighet.

I tillegg indekserer Google til en viss grad både Facebook og andre sosiale medier. Selv om sosiale medier ifølge Google selv ikke er en egen faktor for ranking, sier de at en langsiktig og vettug bruk av sosiale medier på et eller annet tidspunkt også blir tolket positivt av Google.

5. Det kan være smart bruk av ressursene dine

Bedrifter som bruker sosiale medier, har også en gylden mulighet til å bruke markedsføringsbudsjettet sitt på en smart måte.

Ved å bruke for eksempel Facebook og Instagram som markedsføringskanaler, har bedrifter mulighet til å målrette budskapet med en presisjon som knapt nok den argeste skarpskytter greier å matche.

Dette kan du gjøre både ved å målrette vanlige oppdateringer, og ikke minst ved å annonsere på Facebook og i andre kanaler.

Du har rett og slett mulighet til å nå ut til de aller, aller mest verdifulle kundene dine – ikke alle andre som uansett aldri kommer til å bruke en eneste krone på produktet ditt.