Gratis podcast? Her er tre gode plattformer


Starte podcast? Her har du tips til tre gode hosting- og distribusjonsløsninger som ikke koster en eneste krone.

Har du lyst til å starte din egen gratis podcast? I denne artikkelen får du konkrete forslag til plattformer der du kan lagre og distribuere podcasten din uten å betale noe for selve lagringen eller distribusjonen.

Les også: Tips til podcastutstyr

Bare for å ha sagt det: selv om du strengt tatt kan greie deg med smarttelefonen når du skal lage podcast, er det smart å investere i alle fall noen kroner i litt utstyr for å få best mulig lydkvalitet.

Men når det er gjort, er det ikke veldig mange gode grunner til å bruke store summer på hosting/lagringsabonnement for podcasten din.

Det er flere gode plattformer du kan bruke til å lagre alle podcastepisodene dine. Felles for de fleste er at det også er veldig enkelt å sette opp automatisk distribusjon av episodene.

Dette betyr at du etter å ha satt opp distribusjonen i et førstegangsoppsett, så vil plattformen automatisk distribuere episodene dine ut til alle Spotify, Apple Podcasts, Google og eventuelt andre podcastplattformer som du har satt opp distribusjon til.

Tre hostingløsninger for gratis podcast

Dette er tre hosting- og distribusjonsløsninger du kan bruke for å komme i gang med gratis podcast, eller rettere sagt: gratis lagring og distribusjon av podcasten din:

  • Anchor.fm
  • Acast
  • Buzzsprout

Det finnes mange andre også, men dette er de tre jeg anbefaler basert på egne erfaringer.

Samtlige er enkle å bruke, enkle å sette opp, og har mer enn nok funksjonalitet for deg som vil komme godt i gang med podcast..

Mine tre anbefalinger

Hva ville så undertegnede anbefale dersom jeg skulle plukke ut noen av disse tre gratis hostingløsningene til deg?

Dette blir jo en subjektiv vurdering fra min side, men likevel: hvis jeg selv skulle valgt en av de tre om jeg skulle starte en gratis podcast, hadde jeg trolig gått for Anchor.fm eller Acast.

Grunnen til dette er at disse to har færre begrensninger enn Buzzsprout når det gjelder lagringskapasitet.

Og hvis jeg skulle valgt bare en av disse, hadde jeg nok gått for Acast. Den viktigste grunnen til dette, er at Acast er den eneste av de to som automatisk er med i statistikken når Podtoppen lister opp de mest populære podcastene i Norge. Ut over det er de to, i alle fall i mine øyne, likeverdige.

Er du klar for å starte din egen podcast?

Her er tips til utstyr som er smart å ha for å få best mulig lydkvalitet

person som starter gratis podcast
Foto: Jeremy Enns fra Pexels