Hva er en mobilvennlig webside?


[et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” background_image=”https://www.tormodsperstad.no/wp-content/uploads/2015/08/Blogginnlegg-snapchat-bilde.png” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”on” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off” column_padding_mobile=”on”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title admin_label=”Innleggstittel” title=”on” meta=”on” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”on” featured_image=”on” featured_placement=”background” parallax_effect=”off” parallax_method=”on” text_orientation=”center” text_color=”dark” text_background=”on” text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.9)” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” title_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”2em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Du har sikkert hørt mye snakk om at du bør ha en webside som er tilpasset mobil. Men hva er en mobilvennlig webside? Les dette for å få svar på det du lurer på.

 

Hva bruker du mest når du surfer på nett: PC eller smarttelefon?

Jeg bruker mobiltelefonen min til det meste av det jeg trenger å gjøre på nett – i alle fall som privatperson.

Jeg tipper at bruksmønsteret ditt er det samme. Sannsynligvis sover du med smarttelefonen din innen en armlengdes avstand fra hodeputa.

Like sannsynlig er det at du leser dette med noe helt annet enn en PC.

Bruken av mobiltelefonen til nettsurfing har eksplodert. De aller fleste som har en webside, opplever at de fleste besøkende bruker en mobiltelefon. Dette ble nylig også bekreftet av TNS Gallup i rapporten “Internettbruk 2014”.

 

Dette er en mobilvennlig webside

Kall det gjerne at latterlig luksusproblem. Kall det det gjerne mangel på selvbeherskelse. Kall det gjerne total mangel på kontroll. Men jeg bare MÅ få det ut:

jeg blir utrolig irritert hver gang jeg ender opp på en webside som ikke er mobilvennlige og har et responsivt design.

En webside der jeg må knote med et par altfor store fingre for å zoome inn på skjermen for i det hele tatt å greie å lese det som står på nettsiden, er mektig irriterende.. Og tro meg: fingrene mine er egentlig ikke spesielt store.

Enda verre er det når jeg prøver å fylle ut et skjema, eller prøver å bestille noe på en mobilfientlig webside.

Sannsynligheten for at jeg dropper å gjøre det jeg kom for, og lar handlevogna stå igjen foran kassa i nettbutikken, er veldig stor. Jeg orker rett og slett ikke å gjennomføre noe som helst på slike sider.

Har du også opplevd noe av dette? Da vet du akkurat hvordan en mobiltilpasset webside IKKE skal være.

En mobilvennlig webside er altså en webside der du kan gjøre akkurat det samme med mobil som du kan gjøre med en PC – akkurat like enkelt.

 

Google straffer deg

Om du ikke har forstått det tidligere, så gjør du det sikkert nå: du går glipp av salgsmuligheter ved å ha en mobilfientlig webside.

Du får færre fornøyde kunder. Kanskje mister du kunder også. Det går rett og slett ut over bunnlinja.

Og som ikke det er nok: nå står du også i fare for å ikke bli så lett synlig på nett dersom mobiltilpasningen er så som så.

Som nevnt: jeg blir småforbanna når jeg besøker slike websider.

 

Les også: slik sjekker du om du har en mobilvennlig webside

 

Akkurat slik er det veldig mange andre som har det også. Dette har verdens desidert største søkemotor, Google, også forlengst oppdaget.

Google lever av fornøyde brukere. Og brukere som besøker websider som ikke er tilpasset mobil, er ikke fornøyde. Derfor har Google nå bestemt seg for å straffe websider som ikke er mobiltilpasset.

[Tweet “Nå straffer Google websider som ikke er mobilvennlige”]

Måten de gjør det på, er å justere algoritmene sine på en måte som gjør at ikke-mobilvennlige websider rangerer dårligere ved søk.

Dersom du ikke har en mobiltilpasset websider, så kommer du altså lengre ned på trefflisten enn websider som har alt på stell.

 

Har du spørsmål om mobilvennlige websider? Ta kontakt med meg

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]