Hvordan velge WordPress-theme? Tre kjappe tips


Vil du spare mest mulig tid og penger når du skal velge WordPress-theme? Da bør du følge disse tre tipsene.

Det kan være lett å la seg lede ut i fristelse og falle for det første og lekreste WordPress-themet en kommer over. Å gå for enkle løsninger kan fort straffe seg. For det er slettes ikke bare enkelt å velge WordPress-theme.

Dersom du ikke har tunga midt i kjeften når du skal ut på tur i en jungel av gode og dårlige WordPress themes, kan du fort ende opp både frustrert og blakk.

Og verst av alt: du kan fort ende opp med elendig synlighet i Google.

Men med tre enkle tips lover jeg at du i alle fall kommer godt i gang når du står i startgropa med å velge WordPress-theme.

Tipsene får du fra en som smertelig har erfart at det å velge feil fra starten av kan straffe seg – big time, i form av dagevis med ekstraarbeid.

Så, for å spare deg for tid, går jeg rett på sak.

Vær så god: her har du mine viktigste, tre tips om hvordan du skal velge WordPress-theme.

1. Husk mobilvennlig design

Det hjelper fint lite å ha flotte, velfungerende nettsider så lenge de ikke er ser bra ut på mobiltelefoner og nettbrett.

Den aller viktigste grunnen til at du må ha et WordPress-theme som er mobilvennlig, er at Google fra og med 21. april 2015 straffer websider som ikke er mobilvennlige.

Les også: hva er en mobilvennlig webside

En nettside som ikke er responsiv, endrer ikke utseende selv om den som besøker nettstedet bruker mobiltelefon i stedet for for eksempel laptop. Enden på visa blir gjerne en frustrert bruker som ikke greier å finne fram.

Med et godt responsivt design, justeres layouten etter skjermstørrelse og oppløsning for å gjøre. Dette gjør det enkelt for brukeren, selv om vedkommende bruker et nettbrett, eller en smarttelefon med liten skjerm.

I følge tall som Post- og teletilsynet presenterte i november 2013, bruker over halvparten av alle nordmenn internett på mobiltelefon.

Dette tallet ble bekreftet av TNS Gallup i 2014, da de for første gang kunne presentere en undersøkelse der mobil og nettbrett stod for mer enn halvparten av all internettbruk.

Tilsvarende tall ser jeg også i statistikken for nettsidene jeg er administrator for, der mobil og nettbrett  utgjør ca. 60 % av trafikken.

Så ja: å velge WordPress-theme med responsivt/mobilvennlig design er et must.

Det kan også være greit å påpeke at det ikke er alle responsive WordPress-maler som er mobilvennlige (per definisjon). Derfor kan det være greit å spørre fagfolk før du bestemmer deg for hvilket WordPress-theme du skal bruke.

2. Er søkemotoroptimalisering enkelt i themet?

Det er både tidkrevende og innfløkt å få nettsiden din mest mulig synlig i søkemotorene. Men det mest grunnleggende kan du enkelt ordne selv – uten spesiell kunnskap om for eksempel html.

WordPress er et glimrende verktøy. Det er også et verktøy som blant annet Google sine roboter ser på som seriøst. Men det er ikke alltid like enkelt å få lagt til for eksempel korrekt tittelstruktur, gode metabeskrivelser, samt gjøre andre justeringer som kan hjelpe deg å komme høyt opp på trefflistene i søkemotorene.

Jeg har selv gått i fella.

Jeg valgte i sin tid et theme som var fancy som bare det, men som ga meg fint lite fleksibilitet når jeg skulle søkemotoroptimalisere. Resultatet ble mange og lange dager med ekstraarbeid.

For at du skal unngå den samme fella: pass på at themet gir deg så enkle justeringsmuligheter som mulig, og installer gjerne en god SEO-plugin i tillegg.

3. Velg et design som funker

Design handler om veldig mye mer enn at noe skal være pent å se på. Eller for å være korrekt: godt nettsidedesign starter aldri med det reint visuelle..

Jeg har en teori om at godt design oppstår i skjæringspunktet mellom det som er pent å se på, og det som er intuitivt å bruke. Det hjelper fint lite å ha et fancy design så lenge den som besøker nettstedet bruker lang tid på å gjøre det vedkommende kommer til nettstedet for å gjøre. Brukeren må ideelt sett slippe å tenke for mye.

Mange WordPress-themes er pene å se på, men mangler et design som gir de besøkende mulighet til en intuitiv opplevelse. Derfor: tenk brukervennlighet før du velger ut i fra hva som er pent å se på.

Og glem for all del ikke kravene til universell utforming!

Kort oppsummert: jeg garanterer deg at du sparer både tid å penger ved å bruke god tid på forarbeidet når du trenger en ny webside. Dersom du skal ha en side i WordPress, er det å velge riktig theme noe av det viktigste du gjør – i tillegg til å legge et godt grunnlag før den fysiske jobben starter.

Lyst til å vite mer om hvordan du bør gå fram for å få et godt design på nettstedet ditt?

Ta kontakt med en av designer-kollegaene mine


FÅ GRATIS TIPS RETT I E-POSTKASSA DI:

Har du lyst til å ta bedriften din fra 😥 til 🤩?

Nyttige, enkle tips om hvordan du kan nå målene i organisasjonen din, sendt rett i innboksen din en gang i måneden.