Instagram tester funksjon for hopping mellom kontoer

av | des 4, 2015 | Instagram, Sosiale medier

Instagram har begynt å rulle ut funksjon for hopping mellom kontoer.

 

Har du flere profiler på Instagram? Kanskje du bruker Instagram både som privatperson og bedrift?

Da blir du garantert glad for denne nyheten:

Instagram har begynt å rulle ut en egen funksjon for å kunne gå inn og ut av kontoer – uten å logge ut.

Nå har riktignok ikke Instagram selv bekreftet nyheten, som først ble publisert i Tech Crunch.

Men det ser ut til at det er all grunn til å stole på at informasjonen, som har kommet fra Instagram-brukere med tilgang til nye beta-versjoner, er riktig.

Og 4. februar 2016 dukket den første glade brukeren i Norge opp: “Hurra – jeg har fått funksjonen!”

 

Kjærkomment for markedsførere

Live, som er den mellomste av de tre barna mine, har lenge hoppet mellom kontoer, og ser ikke ut til å ha noe problem med det (ungdommen liker selvfølgelig å ha sine egne “priv-kontoer” der de slipper å henge med foreldrene sine).

Selv administrerer jeg bare tre kontoer på Instagram. En halvpersonlig profil der jeg deler hverdagsglimt – både som musikkinteressert familiefar og digital markedsfører (følg meg gjerne på @tormodsperstad), samt to bedriftskontoer.

Men selv om jeg har bare tre kontoer å holde styr på, blir det et ork å logge seg ut og inn hver gang jeg skal publisere noe på en annen Instagram-konto enn den jeg er logget inn på akkurat nå.

Derfor blir det gjerne til at enkelte kontoer blir nedprioritert.

Du har det kanskje på samme måten?

 

I så fall tipper jeg at du er enig med meg når jeg sier at en “hoppe mellom kontoer-funksjon” i Instagram hadde vært en bortimot perfekt julegave i år.

 

Ble fjernet etter lekkasje

De ferskeste rapportene fra ulike utenlandske kommentarfelt, tyder på at beta-brukerne har mistet tilgangen til funksjonen. Dette ser ut til å ha resultert i lettere panikk blant brukerne som i en kort periode hadde tilgang til konto-bytte i Instagram.

Selv mener jeg at det ikke er grunn til panikk. Funksjonen ble nemlig fjernet bare timer etter at nyheten ble lekket i Tech Crunch, noe som kan bety bare to ting:

  • en lansering er rett rundt hjørnet
  • Instagram dropper funksjonen

Jeg er i alle fall ikke i tvil. Dette har vært en funksjon som har vært etterlyst av såpass mange brukere at Instagram rett og slett ikke kan la være å lansere den.

 

Hva tror du? Kommer vi til å se en oppdatering fra Instagram med lettvint konto-bytte med det første?