Nyhet fra Google: mobilvennlige websider blir mer synlige


[et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off” background_image=”https://www.tormodsperstad.no/wp-content/uploads/2015/08/Untitled-design-2.png” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row make_fullwidth=”on” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title admin_label=”Innleggstittel” title=”on” meta=”on” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”on” featured_image=”on” featured_placement=”background” parallax_effect=”off” parallax_method=”on” text_orientation=”center” text_color=”dark” text_background=”on” text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.9)” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” title_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”2em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Vil du bli mer synlig på Google? Da må du sørge for at websiden din ser bra ut på en mobiltelefon. Google gjør nemlig mobilvennlige websider mer synlige.

 

Hver bidige dag gjør søkemotorgiganten Google små og store justeringer som bestemmer om websiden din blir mer eller mindre synlig når folk googler.

Det er slettes ikke alle av disse justeringen som er like viktige, men denne nyheten bør du helt klart merke deg:

Nå nedprioriterer Google websider som ikke har responsivt design. Det betyr at websider som ikke er godt lesbare på små skjermer ikke kommer så høyt opp på trefflisten når du googler.

Med andre ord: dersom du vil bli mer synlig på Google, må du sørge for at du har mobilvennlige websider.

 

Les også: Hva er en mobilvennlig webside?

 

En av de åpenbare grunnene til at Google gjør denne endringen, er at de aller fleste av oss nå bruker en mobil når vi skal på nett. Det bekrefter også TNS Gallup i sin årsrapport for internettbruk i 2014.

I tillegg har Google registrert at brukere som klikker seg inn på en nettside uten mobiltilpasning, ofte går rett ut igjen – uten å gjøre det de har kommet til siden for å gjøre.

 

Les også: slik sjekker du om du har en mobiltilpasset webside

 

Dette tolker Google som at brukeren ikke er fornøyd med søkeresultatet. Og siden Google lever av fornøyde brukere, er det derfor ikke så rart at disse sidene blir straffet i form av at de blir mindre synlig på nett.

Har du spørsmål om mobilvennlige websider? Ta gjerne kontakt med meg.

 

Spør om mobilvennlige websider

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]