Slik sjekker du om du har mobilvennlig nettside


[et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” background_image=”https://www.tormodsperstad.no/wp-content/uploads/2015/08/slik-sjekker-du-om-du-har-en-mobiltilpasset-webside.jpg” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row” make_fullwidth=”on” use_custom_width=”off” width_unit=”on” use_custom_gutter=”off” padding_mobile=”off” allow_player_pause=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_equal=”off”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title admin_label=”Innleggstittel” title=”on” meta=”on” author=”on” date=”on” categories=”on” comments=”on” featured_image=”on” featured_placement=”background” parallax_effect=”off” parallax_method=”on” text_orientation=”center” text_color=”dark” text_background=”on” text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.9)” module_bg_color=”rgba(255,255,255,0)” title_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_line_height=”2em” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Er du usikker på om du har en mobilvennlig nettside? Slik kan du selv sjekke om nettsiden din er godt synlig for alle som bruker smarttelefonen til å surfe med.

 

Det har vært mye snakk om såkalt responsivt design og nettsider tilpasset mobil og nettbrett. Spesielt det siste året har det vært et økende fokus på dette.

Jeg har også tidligere skrevet litt om saken.

Likevel er det utrolig mange som fremdeles ikke har gjort noe med nettsiden sin, og ikke tatt innover seg at de aller fleste norske nettstedene nå får mesteparten av trafikken sin fra smarttelefoner.

 

Slik sjekker du nettsiden din

Men hvordan kan du egentlig sjekke at du har en mobilvennlig nettside?

Du ser det ganske kjapt når du sørfer på nettet med smarttelefonen din.

Dersom du må dra skjermbildet fram og tilbake for å få med deg alt som står, har ikke siden et såkalt responsivt design som er tilpasset mobiltelefon og nettbrett.

Det er også flere andre kjennetegn på at ikke alt er 100 % på stell, og det er slettes ikke alle av disse som er like lette å kontrollere. Derfor har Google nå lansert et eget verktøy der du selv kan sjekke om nettsiden er tilpasset mobil eller ikke.

Klikk her for å bruke Google sitt testverktøy.

 

Dette bør du gjøre

Hva bør du så gjøre dersom du har oppdaget at nettsiden ikke er tilpasset mobil og nettbrett?

Det er ingen grunn til å få total panikk, og løpe beina av seg for å kjøpe den første og beste løsningen fra den første nettsideleverandøren du kommer over.

Det kan faktisk gjøre mer skade, siden altfor mange leverandører ikke har god kontroll på alle de andre faktorene som er viktige dersom du ønsker å være synlig på Google og i andre søkemotorer.

Men dersom du har mesteparten av trafikken til nettstedet ditt fra mobil, og ikke minst dersom du kan spore mye av salget ditt (for eksempel dersom du har en nettbutikk, har mange som kontakter deg via skjema, mm), er det ingen grunn til å vente:

start prosessen NÅ, men sørg for å bruke god tid på planleggingen.

Og ikke minst: sørg for å ta kontakt med seriøse fagfolk som kan gi deg råd før du velger leverandør.

Digital rådgiver Tormod Sperstad kan sammen med kollegaene sine i DMT Alvdal hjelpe deg til å gjøre de rette valgene når du trenger en mobilvennlig nettside.

 

Få hjelp med å lage en mobilvennlig nettside

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]